mijnAmphia - Inlogpagina (2024)

Toegang tot mijnAmphia voor kinderen onder de 12?
Dat kan alleen via gemachtigdentoegang. Klik hier voor meer informatie

Over mijnAmphia

Wat is mijnAmphia?
Wat kan ik in mijnAmphia?
Kost het geld om mijnAmphia te gebruiken?
Hoe kan ik mij de eerste keer aanmelden?
Hoe kan ik contact opnemen als ik meer vragen heb?

Uw medisch dossier

Wanneer kan ik mijn uitslagen bekijken in mijnAmphia?
Wat moet ik doen als bepaalde informatie in mijnAmphia niet klopt?
Waar kan ik mijn persoonlijke informatie bijwerken?
Kan ik mijn huisarts wijzigen in mijnAmphia?
Wanneer kan ik een antwoord verwachten als ik een bericht stuur naar mijn dokter?

mijnAmphia voor mijn familie

Kan ik het medisch dossier van een familielid bekijken in mijnAmphia?
Kan ik vragen stellen over een familielid via mijn mijnAmphia-account?
Kunnen mijn partner en ik samen één mijnAmphia-account hebben?

Technische vragen

Hoe veilig is mijnAmphia?
Wat is het privacybeleid?
Ik ben automatisch uitgelogd in mijnAmphia. Waardoor komt dat?
Wat heb ik nodig om mijnAmphia te kunnen gebruiken?
Ik heb nog geen DigiD? Hoe kan ik inloggen in mijnAmphia?
Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Over mijnAmphia

Wat is mijnAmphia?

MijnAmphia is een online omgeving voor patiënten van Amphia. Hier kunt u als patiënt van Amphia in uw medische dossier kijken. U kunt bijvoorbeeld de uitslagen van onderzoeken lezen of uw afspraken bekijken. Dit is mogelijk op een smartphone, tablet of computer. En precies wanneer het u het beste uitkomt..

Er zijn twee soorten accounts:

  • mijnAmphia Light: Dit is een beperkte versie van mijnAmphia. Als u hebt ingelogd met DigiD en als we uw BSN-nummer nog niet hebben gecontroleerd in het ziekenhuis heeft u mijnAmphia Light. U kunt nog niet bij uw dossiergegevens, maar u kunt al wel uw toekomstige afspraken in het ziekenhuis zien en we kunnen u wel vragenlijsten opsturen.
  • mijnAmphia: De volledige versie van mijnAmphia is beschikbaar als u met DigiD hebt ingelogd en uw BSN-nummer is ooit gecontroleerd in het ziekenhuis. Op die manier weten we zeker dat we alleen ú toegang geven tot uw dossier.

Naar boven

Wat kan ik in mijnAmphia?

Via mijnAmphia heeft u toegang tot uw medische gegevens die bekend zijn in het Amphia. Het volgende is te zien of doen in mijnAmphia:

  • Groot deel van de resultaten van uw onderzoeken bekijken. Deze zijn zichtbaar 9 dagen na de definitieve uitslag.
  • Brieven lezen die uw arts vanuit het dossier naar andere behandelaars (huisarts) heeft gestuurd.
  • Kijken welke afspraken u nog heeft. (ook met mijnAmphia Light)
  • Kijken welke afspraken u heeft gehad.
  • Sommige afspraken afzeggen (tot 24 uur van tevoren).
  • Online een vraag stellen aan behandelend artsen of verpleegkundigen. Let op: aan het beantwoorden van deze vragen kunnen kosten verbonden zijn die aanspraak maken op uw eigen risico.
  • Vragenlijsten invullen. (ook met mijnAmphia Light)
  • Uw gezondheidsoverzicht bekijken (hier staat alles wat we weten in Amphia over uw gezondheid. Zoals huidige medische problemen, allergieën en medicijnen.)
  • Uw voorgeschreven medicatie bekijken. Dit zijn de medicijnen die bij Amphia bekend zijn.
  • Uw allergieën bekijken. Dit zijn de allergieën die bij Amphia bekend zijn.
  • Uw implantaten bekijken. Dit zijn de implantaten die bij Amphia bekend zijn.
  • Gegevens aanpassen over uzelf.
  • Instellen of en wanneer u meldingen wilt krijgen van mijnAmphia. (ook met mijnAmphia Light)
  • Een samenvatting van uw dossier downloaden (Basisgegevensset Zorg (BGZ)).

Hebben we nieuwe informatie voor u die in mijnAmphia is geplaatst? Dan krijgt u een melding via e-mail of sms. Denk daarbij aan uitslagen van onderzoeken, brieven, vragenlijsten en afspraken.

Naar boven

Kost het geld om mijnAmphia te gebruiken?

Nee, het gebruik van mijnAmphia is gratis.

Naar boven

Hoe kan ik mij de eerste keer aanmelden voor mijnAmphia?

Bent u patiënt bij Amphia? Dan kunt u met DigiD direct aanmelden voor uw account van mijnAmphia.

  • Ga naar https://mijn.amphia.nl. Of download de app 'MyChart' op uw telefoon of tablet en kies na het installeren voor Amphia.
  • Klik op de oranje knop ‘inloggen/aanmelden met DigiD’
  • Doorloop de stappen van DigiD
  • U bent ingelogd in mijnAmphia en heeft een mijnAmphia account
  • Als uw BSN nummer eenmalig in het ziekenhuis is gecontroleerd, heeft u toegang tot een volledig mijnAmphia account. Is uw BSN nummer nog niet gecontroleerd? Dan heeft u beperkt toegang via een mijnAmphia light account.

Naar boven

Hoe kan ik contact opnemen als ik meer vragen heb?

U kunt contact opnemen met de helpdesk via mijn@amphia.nl of (076) 595 2999.

Naar boven

Uw medisch dossier

Wanneer kan ik uitslagen bekijken in mijnAmphia?

Resultaten uit het laboratorium en verslagen van beeldvormende-onderzoeken (zoals Röntgenonderzoeken en MRI-scans) komen 9 dagen na de definitieve uitslag online. De beelden zelf zijn hier niet te zien. Deze zijn wel op te vragen bij de afdeling Radiologie. Uitslagen van ander type onderzoeken (bijvoorbeeld functieonderzoeken) worden niet getoond.

Met mijnAmphia kunt u de meeste onderzoek uitslagen bekijken zodra ze beschikbaar zijn. Let op dat u waarschijnlijk uitslagen kunt zien voordat deze met u besproken zijn. Dit kan soms moeilijk zijn. Wilt u de uitslagen liever horen van uw zorgverlener? Wacht dan tot uw volgende afspraak. Uw zorgverlener vertelt dan precies wat de uitslagen betekenen.

Naar boven

Wat moet ik doen als bepaalde informatie in mijnAmphia niet klopt?

De informatie in mijnAmphia komt direct uit uw medische dossier. Vraag tijdens uw volgende afspraak uw dokter om eventuele onjuiste informatie aan te passen of neem contact op met de poli waar u gezien of behandeld bent. Uw informatie wordt bij elk bezoek bijgewerkt in uw medisch dossier.

Naar boven

Waar kan ik mijn persoonlijke informatie bijwerken?

Wanneer u bent ingelogd in mijnAmphia, kunt u uw gegevens wijzigen via het menu -> accountinstellingen -> persoonlijke informatie.

Naar boven

Kan ik mijn huisarts wijzigen in mijnAmphia?

Nee, voor het wijzigen van uw huisarts kunt u contact opnemen met de patiëntregistratie van het Amphia. Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur op telefoonnummer 076 – 595 3009.

Naar boven

Wanneer kan ik een antwoord verwachten als ik een bericht stuur naar mijn dokter of verpleegkundige?

Doorgaans ontvangt u binnen 1-3 werkdagen een antwoord. Gebruik mijnAmphia om deze reden dan ook niet als u urgente vragen heeft. Neem dan contact op met uw zorginstelling of bel 112 als het een noodgeval betreft.

Naar boven

mijnAmphia voor mijn familie

Kan ik het medisch dossier van een familielid bekijken in mijnAmphia?

Ja, door middel van 'Gemachtigdentoegang' kan een patiënt (> 12) een ander toegang geven tot zijn/haar dossier, tot het overlijden. De ander (>18 jaar) moet dan wel een eigen mijnAmphia account hebben. Ouders of verzorgers kunnen toegang aanvragen voor hun kind (< 12 jaar). Dit geldt ook voor curatoren/mentoren van wilsonbekwame patiënten.

Gemachtigdentoegang is mogelijk in de volgende gevallen:

  • Kinderen tot 12 jaar Ouder/Voogd met de ouderlijke macht kunnen toegang krijgen tot mijnAmphia van het kind via een eigen mijnAmphia account.
  • Personen vanaf 12 jaarAls iemand 12 jaar of ouder is, kan diegene een andere persoon (vanaf 18 jaar) machtigen om het dossier te kunnen inzien. Voor kinderen geldt dat zijn in eerste instantie toegang geven tot hun 16e jaar. De toegang vervalt automatisch op de 16e verjaardag. Daarna zal er opnieuw gemachtigde toegang aangevraagd moeten worden.
  • Wilsonbekwame kinderen van 12 tot 16 jaar Wanneer een kind 12 jaar wordt, vervalt de toegang tot mijnAmphia voor de ouder/voogd automatisch. Kinderen kunnen dan zelf toegang aanvragen. Uitzondering zijn wilsonbekwame kinderen van 12 tot 16 jaar.
  • Wilsonbekwame patiënten Het is mogelijk om als curator of mentor (wettelijk vertegenwoordiger) toegang te krijgen tot het patiëntportaal mijnAmphia van een wilsonbekwame patiënt.

Kijk voor alle informatie over gemachtigdentoegang op de Amphia website.

Na overlijden is gemachtigdentoegang niet meer mogelijk. Kijk voor meer informatie in de online folder rechten en plichten als patiënt.

Naar boven

Kan ik vragen stellen over een familielid via mijn mijnAmphia-account?

mijnAmphia is gekoppeld aan uw eigen persoonlijke medische dossier. Wanneer u via uw account een bericht stuurt met medische informatie van iemand anders, komt dit in uw medisch dossier terecht. De informatie staat dan dus niet in het juiste dossier en kan mogelijk medische zorg in gevaar brengen.
Als u gemachtigdentoegang hebt tot het dossier van een ander, kunt u via deze toegang in dat dossier wel vragen stellen. Dit komt dan in het dossier van die persoon terecht en niet in uw eigen dossier.

Naar boven

Dit is niet mogelijk. Omdat medische informatie vertrouwelijk is, dient elke volwassene een eigen mijnAmphia-account te hebben.

Naar boven

Technische vragen

Hoe veilig is mijnAmphia?

Wij nemen het privé en veilig houden van uw medische informatie zeer serieus. Toegang tot informatie vindt plaats via beveiligde DigiD toegang. In tegenstelling tot normaal e-mailverkeer, vindt al het berichtenverkeer in mijnAmphia plaats wanneer u veilig bent ingelogd.

De gegevens die zichtbaar zijn in mijnAmphia komen uit uw digitale dossier bij Amphia. Alleen behandelaars voor wie inzage in uw gegevens noodzakelijk is om u goed te behandelen, hebben inzage in uw gegevens.

Naar boven

Wat is het privacybeleid?

mijnAmphia voldoet aan wet en regelgeving aangaande uw privacy. Uw naam en e-mailadres worden met dezelfde zorg behandeld als uw medisch dossier en deze worden nooit doorverkocht aan derden. Voor het gehele privacybeleid kijkt u op de Privacypagina.

Naar boven

Ik ben automatisch uitgelogd in mijnAmphia. Waardoor komt dat?

Wij streven ernaar uw privacy en de veiligheid van uw informatie te beschermen. Als u meer dan 15 minuten uw toetsenbord niet gebruikt, automatisch uitgelogd uit uw mijnAmphia-sessie. Wij raden u aan uit te loggen wanneer u uw computer verlaat, zelfs als dit maar voor korte duur is.

Naar boven

Wat heb ik nodig om mijnAmphia te kunnen gebruiken?

U heeft een computer nodig met toegang tot het internet en een recente internetbrowser (zoals Internet Explorer). Of een tablet of smartphone met de app MyChart'. En u moet een actief DigiD account hebben.

Naar boven

Ik heb nog geen DigiD? Hoe kan ik inloggen in mijnAmphia

Een account aanmaken kan alleen nog met DigiD. Ga naar https://www.digid.nl voor meer informatie. Houd er rekening mee dat het aanvragen van DigiD 5 werkdagen kan duren.

Naar boven

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

U kunt zelf uw account verwijderen. Ga hiervoor naar de pagina Account verwijderen in mijnAmphia. Uw medisch dossier in Amphia blijft gewoon bestaan. Medische en andere gerelateerde gegevens worden niet verwijderd als uw mijnAmphia account is verwijderd.
U kunt ook contact opnemen met de mijnAmphia helpdesk via mijn@amphia.nl of (076) 595 2999. Zij kunnen uw account ook afsluiten.

Naar boven

mijnAmphia - Inlogpagina (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6650

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.